طب سنتی کودکان

بیماری‌های کودکان ؛ راه های پیشگیری و درمان آن

بیماری های کودکان، یکی از کابوس‌های شایع والدین است. می‌دانیم که کودکان در حالت عادی بسیار شکننده و آسیب‌پذیر هستند و به همین خاطر پدرها و مادرها همیشه نگران سلامتی و آرامش آن‌ها هستند. والدین تلاش می‌کنند هر گونه احتمال خطر و آسیب و بیماری را از آن‌ها دور کنند. 

بیماری‌های کودکان بسیار پر اهمیت است.  ماساژ درمانی چون ممکن است بعضی علائم ساده در آن‌ها نشانه‌های بیماری‌های جدی باشد یا در آیندۀ سلامت آن‌ها تأثیر بگذارد. بنابراین به جز بررسی‌های معمول دوره‌ای سلامت کودکان، باید به هر نوع نشانۀ غیرعادی در بدن کودکان توجه کرد.

با ما همراه باشید. 

نشانه‌های بیماری‌های کودکان

معمولاً پدرها و مادرها با دیدن کوچک‌ترین حالت غیرعادی  حجامت در کودک بسیار نگران می‌شوند. اما بعضی از مشکلات کودکان اصلاً نگران‌کننده نیست، مانند تب خفیف به دلیل عفونت ویروسی یا عطسه و سرفۀ معمولی. اما وقتی نشانه‌های ساده شدیدتر شوند یا با نشانه‌های دیگری همراه شوند باید به آن‌ها توجه کرد و برای درمان اقدام کرد.
در این‌جا آن دسته نشانه‌های بیماری را که باید جدی گرفت شرح می‌دهیم.

تب شدید

تب شدید برای کودکان 3 تا 6 ماهه، حدود 101 درجۀ فارنهایت یا حدود 38 درجۀ سانتی‌گراد است و برای کودکان بالاتر از 6 ماه، حدود 103 درجۀ فارنهایت یا حدود 39 درجۀ سانتی‌گراد است. اگر چند روز طول بکشد معمولاً نشانۀ یک بیماری جدی است و حتماً باید بررسی شود. مثلاً اگر کودک نتواند چشمانش را باز کند و سردرد داشته باشد ممکن است به مننژیت مبتلا شده باشد. همچنین ممکن است به‌خاطر آنفولانزا یا عفونت گوش باشد.

مشکل تنفس

در صورتی که کودک تب دارد، تند نفس‌کشیدن، خرخر سینه و ناله‌ کردنش طبیعی است اما اگر این حالت طولانی شود نشانۀ بیماری است و در حالت فعالیت بدنی کودک مثل بازی و ورزش نگران‌کننده است.

صدایی شبیه سوت در زمان بازدم کودک ممکن است نشانۀ آسم باشد. اگر کودک سخت نفس بکشد و لب‌هایش هم آبی شده باشد نشانۀ برنژیت است. همچنین لب‌های آبی ممکن است نشانۀ نوعی یرقان باشد که به دلیل کمبود اکسیژن در خون یا اختلال در گردش خون است. هر چه رنگ لب‌ها تیره‌تر باشد نشانۀ جدی‌‌تری است. ممکن است نشانۀ بیماری قلبی، سینه‌پهلو و مشکلات تنفسی باشد.

تشنگی زیاد

تشنگی شدید در افراد کمتر از 20 سال یکی از نشانه‌های دیابت نوع یک است. از دیگر نشانه‌های این بیماری خستگی، شب‌ ادراری و کاهش وزن است.

ادرار کردن با درد

درد در هنگام ادرار نشانۀ عفونت ادراری است. در صورتی که شدیدتر شود در کنار نشانه‌های دیگری مانند بداخلاقی، تب، استفراغ و بدغذایی ممکن است باعث زخم کلیه‌ها شود.

دل‌ دردهای طولانی

بعضی اوقات کودکان به‌خاطر در رفتن از بعضی خواسته‌های والدین به شکم‌ درد تظاهر می‌کنند. اما اگر درد، واقعی، شدید و در ناحیۀ راست و پایینی شکم و همراه با حالت تهوع و اسهال باشد باید بررسی شود. ممکن است نشانۀ آپاندیس یا بیماری‌های جدی گوارشی باشد.

بی‌حالی شدید

بی‌حالی و بی‌تحرکی شدید در کودکان که طبیعتاً باید پرجنب و جوش و فعال باشند ممکن است نشانۀ تغذیۀ ناسالم یا بی‌خوابی باشد. همچنین ممکن است دلایل جدی‌تری مانند کم‌خونی، افسردگی، آلرژی یا عفونت ویروسی، اختلالات سیستم ایمنی بدن و حتی سرطان باشد.

کهیر و دانه‌های کوچک روی پوست

دانه‌های کوچک در بدن کودکان معمول است اما اگر با نشانه‌های دیگری مانند درد شکم، خس‌خس سینه، تب، استفراغ و… همراه باشد باید به پزشک مراجعه شود.

بالا آوردن و استفراغ بیش از اندازه

اگر بالا آوردن یا استفراغ خیلی شدید با ادرار کم، خواب‌آلودگی شدید، لب‌های خشک، از دست دادن تعادل و گریه‌های بدون اشک باشد باید به پزشک مراجعه شود.

باد کردن و ورم صورت

معمولا به دلیل آلرژی یا غذای حساسیت‌زا یا نیش حشرات خاص صورت کودک باد می‌کند و اگر به آن توجه نشود خطرناک است. ممکن است نشانۀ عفونت باشد و خطر جانی داشته باشد.

 

بیماری‌های مسری کودکان

اطلاع از بیماری‌های مسری کودکان به پدرها و مادرها کمک می‌کند که در تشخیص‌دادن علائم بهتر عمل کنند و کودک خود را به موقع برای درمان پیش پزشک ببرند. در این بخش به مهم‌ترین و رایج‌ترین بیماری‌های مسری کودکان اشاره می‌کنیم.

فلج اطفال

این بیماری در فصل تابستان بیشتر رایج است و با نشانه‌های سردرد، کوفتگی و تب خفیف همراه است. معمولاً کودکان 5 تا 9 ساله را درگیر می‌کند و به‌شدت مسری است. دورۀ نهفتگی آن یک تا سه هفته و دورۀ بروز آن به شدت بیماری بستگی دارد. برای پیش‌گیری از این بیماری، کودکان باید با واکسن قطرۀ خوراکی واکسیناسیون شوند.

سیاه‌سرفه

باسیل سیاه‌سرفه از تولد تا شش‌ سالگی کودک را تهدید می‌کند و در بهار و زمستان رایج است. دورۀ این بیماری دو ماه است و از طریق تماس با بیمار دیگر منتقل می‌شود. سرفه‌های شدید، استفراغ پشت سر هم و دورگه‌ شدن صدا از نشانه‌های این بیماری است. پیش‌گیری آن با تزریق واکسن سه گانه صورت می‌گیرد.

حصبه

کودکان و نوجوانان بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. کسالت، تب، و سر‌درد نشانه‌های این بیماری است. علت ابتلا مصرف آب و غذای آلوده به باسیل حصبه است، در تابستان شیوع بیشتری دارد و دورۀ نهفتۀ آن یک تا سه هفته است. ممکن است از شش تا دوازده ماه طول بکشد. برای پیشگیری از حصبه واکسن تزریق می‌شود.

دیفتری

باسیل مسری این بیماری تا شش سالگی کودک را تهدید می‌کند و بیشتر در بهار و پاییز شایع است. نشانه‌‌های آن تب شدید، گلودرد، لکه‌های سفید روی لوزه‌ها و حلق است. با واکسن سه‌گانه از این بیماری جلوگیری می‌شود.

آبله‌مرغان

به صورت تاول‌های چرکی در سراسر بدن خود را نشان می‌دهد که بعد از مدتی دَلمه می‌شوند و می‌افتند. تماس با بیمار و وسایل او، ویروس را منتقل می‌کند. دورۀ نهفته آن 13 تا 17 روز و مدت بیماری یک تا دو هفته است. از نشانه‌های آن آب‌ریزش بینی و تب خفیف است. معمولاً این بیماری کودکان را درگیر می‌کند و واکسنی ندارد. فقط بیمار را از سایرین دور نگه می‌دارند.

التهاب چشمی

تورم بافت رویی پلک‌ها بیماری‌ای است که به سرعت در خانه پخش می‌شود. نشانه‌های آن قرمزی، ریزش آب زردرنگ از چشم، تاری دید و پوسته ‌پوسته شدن اطراف چشم‌ها است. دلیل آن معمولاً عفونت باکتریایی است.

سرخک

کودکان یک تا پنج ساله را درگیر می‌کند. دورۀ نهفته آن 10 تا 14 روز و مدت بیماری یک هفته است. نشانه‌های آن قرمز شدن چشم‌ها، آب‌ریزش بینی، سرفه‌های خشک، جوش‌های سطحی و تب است. شیوع آن در اوایل پاییز و فصل بهار است و با واکسن از آن پیشگیری می‌شود.

کزاز

باسیل این بیماری از خاک آلوده منتقل می‌شود و در تمام فصل‌ها و در همۀ دوران زندگی ممکن است افراد را مبتلا کند. نشانه‌های آن تشنج، منقبض‌شدن آرواره‌ها و سختی در بلعیدن غذاست. دورۀ نهفتگی آن 5 تا 14 روز و مدت بیماری به شدت آن بستگی دارد. با واکسن می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد.

سرخجه

دورۀ نهفتگی سرخجه دو تا سه هفته و مدت آن 3 تا 5 روز است. نشانه‌های آن تب، گلو درد و دانه‌های قرمز در بدن و به‌ویژه صورت و اطراف دهان است. بیمار حتماً باید قرنطینه شود. کودکان و نوجوانان و زنان باردار بیشتر به این عارضه مبتلا می‌شوند. با واکسن می‌شود از سرخجه پیشگیری کرد.

اوریون

ویروس اوریون یا گوشک مسری است. فصل شیوع آن اوایل بهار و اواخر زمستان است. دورۀ نهفتۀ آن 2 تا 4 هفته و مدت بیماری 2 تا سه هفته است. تا 15 سالگی ممکن است افراد را مبتلا کند و تب و لرز، سر‌‌درد و ورم آرواره‌ها از نشانه‌های آن است. از این بیماری می‌توان با واکسن پیشگیری کرد.

التهاب لوزه

در تمام دوران زندگی و در همۀ فصل‌ها ممکن است اتفاق بیفتد. تب و گلو درد و سرفه از نشانه‌های آن است. دورۀ نهفتگی آن 2 تا 5 روز و مدت آن 3 تا 4 هفته است. نمی‌توان از این بیماری پیشگیری کرد اما معمولاً با پنی‌سیلین درمان می‌شود.

بیماری‌های کودکان بسیار گسترده است. راه‌های درمان بسیاری برای این بیماری‌ها وجود دارد؛ از درمان‌های خانگی تا داروهای متفاوت و بستری‌شدن در بیمارستان و عمل‌های جراحی. طب سنتی درمان بیماری‌های کودکان از گذشته رایج بوده است و معمولاً مادرها و مادربزرگ‌ها همیشه سررشته‌ای از این درمان‌ها دارند.

درمان بیماری‌های کودکان با طب سنتی 

اخیراً روش‌های سنتی در مراکز درمانی مخصوص برای درمان بیماری‌های کودکان بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.
کلینیک دکتر سریتا با حضور پزشکان متخصص در حوزه‌های متفاوت طب سنتی و مورد تأیید مراکز علمی معتبر بهترین روش‌های سنتی را برای درمان بیماری‌های کودکان پیشنهاد می‌کند.

همچنین با انجام مراقبت‌های بارداری و زایمان و دوران نقاهت پس از زایمان، توصیه‌های لازم را برای مراقبت از کودک و پیشگیری از مشکلات کودکان، به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌کند.

 

 

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا

می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌های  7-88207836-021 و یا 88174700-021 تماس بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

تماس با ما

شما کاربران گرامی می توانید از دیگر خدمات درمانی طب سنتی مانند فصد خون، زالو درمانی ، حجامت ، بادکش ، فصد خون و … بهره‌مند شوید.  کلینیک دکتر سریتا نیز به عنوان مرکز طب سنتی آماده ارائه خدمات رسانی به شما مشتریان عزیز می باشد.

تماس با دکتر سریتا

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌ تماس 88174700-021 بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره و ویزیت آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

دسته

فهرست