درمان افسردگی

درمان افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان

افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان یکی از مشکلات زندگی امروزی است.  ماساژ درمانی زندگی روزمره هر لحظه با فشار روانی و استرس همراه است. فشارهای روانی به‌شدت بر سلامت جسمی و روحی افراد تأثیر می‌گذارند. نتیجۀ این فشارها طیفی گسترده از آسیب‌ها را در بردارد؛ از به‌هم‌خوردن روند عادی زندگی و مشکلات عاطفی تا جرم و جنایت! به همین دلیل درمان افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان اهمیت ویژه‌ای دارد.

باورهای نادرست دربارۀ افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان

در گذشته مردم رفتار غیر معمول را در افراد، به مسائل خرافی و ماورای طبیعی ربط می‌دادند. سعی می‌کردند با سحر و جادو آن‌ها را درمان کنند. معمولاً مراسم خاص، عجیب و گاهی خطرناک برای درمان افسردگی به کار می‌گرفتند. اما با گذشت زمان، پیشرفت دانش بشر و به وجود آمدن دانش روان‌شناسی، شناخت و شیوۀ درمان مشکلات روانی بسیار تغییر کرده است.

اما متاسفانه هنوز یکی از مشکلات اساسی  حجامت جامعه در مواجهه با مشکلات روانی پذیرش است. افراد توانایی پذیرش مشکلات خود را ندارند. از اینکه بیمار روانی شناخته شوند شرم می‌کنند.

منشأ این تفکر غلط در میان مردم ناآگاهی از نوع بیماری‌ها و مشکلات روانی است. اگر افراد شناخت درستی از اختلالات و مشکلات روانی داشته باشند و در پی درمان آن‌ها باشند اثرات آن را در زندگی خود خواهند دید. در نتیجه این احساس شرم از بین خواهد رفت.

در این مطلب از مشکلات روانی و راه‌های معمول درمان آن‌ها می‌گوییم تا شاید گامی در راه رفع مشکلات روحی و روانی افراد باشد.

با ما همراه باشید.

تعریف افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان چیست؟

اگر کسی در کارکردهای روانی که شامل تفکر، عاطفه، درک و رفتار است مشکل داشته باشد، دچار بیماری روانی شده است.

300 نوع بیماری روانی وجود دارد که به چند گروه کلی تقسیم می‌شوند:‌

حالت‌های عصبی یا روان‌نژندی

یک دسته از این بیماری‌ها را حالت‌های عصبی یا روان‌نژندی می‌نامند. اختلال کارکرد افراد در این نوع بیماری‌ها کمتر است و معمولاً با روش‌های درمانی ساده برطرف می‌شوند و احتمال کمتری وجود دارد که برگشت داشته باشند.

برخی از این نوع بیماری‌ها عبارت‌اند از: اضطراب، افسردگی خفیف، وسواس، ترس بیمارگونه از اشیا و موقعیت‌ها، انواع هیستری و فراموشی.

مشکلات روانی شدید

دستۀ دیگری از بیماری‌ها، مشکلات روانی شدید هستند. به آن‌ها روان‌پریشی، جنون، یا سایكوز می‌گویند. در این نوع بیماری‌ها فرد به اختلال كاركردهای روانی شدید و اختلال در تفكر، تناسب‌نداشتن عواطف، توهم، هذیان و رفتارهای غیرعادی دچار می‌شود.

گاهی بیمار برای درمان افسردگی در بیمارستان بستری می‌شود و به دارو یا شوک برقی نیاز پیدا می‌کند. این بیماری‌ها با درمان طولانی‌مدت بهبود پیدا می‌کنند.

اختلالات شبه‌جسمی

دسته‌ای از بیماری‌ها وجود دارند که به آن‌ها اختلالات شبه‌جسمی گفته می‌شود؛ به این صورت که نشانه‌های جسمی در بیمار وجود دارد که به عارضۀ پزشکی مشخصی مربوط نمی‌شود اما به‌صورت یک عارضۀ پزشکی خود را نشان می‌دهد.

 انواع مختلف این نوع بیماری‌های روانی عبارت‌اند از: اختلال جسمانی‌کردن، اختلال تبديلی، خودبيمارانگاری، اختلال بدريختي بدن، اختلال درد و… .

از انواع دیگر اختلالات روانی می‌توان به این موارد اشاره کرد: اختلالات جنسي، اختلالات تجزيه‌اي، اختلالات خوردن، اختلالات خواب، اختلالات ناشي از سوء‌مصرف مواد، فراموشي و… .

آشنایی با افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان

اختلال شخصیت

 شیوۀ رفتاری محدود، انعطاف‌ناپذیر و نادرست یک فرد در برخورد با مسائل زندگی نشانۀ اختلال شخصیت است كه مشکلاتی برای او ایجاد می‌کند اما توانایی از بین بردن آن‌ها را ندارد.

افسردگی

خلق پایین، بی‌انرژي‌بودن و بی‌علاقه‌گی، احساس گناه، نداشتن تمرکز، بی‌اشتهایی، تمایل به خودکشي و مرگ‌اندیشی و اختلالات خواب از نشانه‌های افسردگی هستند که به چند دسته تقسیم می‌شود: افسردگي اساسي، افسردگي فصلي، افسردگي مضاعف، اختلال افسرده‌خويي و… .

اختلال دوقطبی

 فرد مبتلا به این بیماری دو حالت دارد؛ یکی از این حالت‌ها نشانه‌هایی مانند خلق بالا، پرش افکار، بی‌خوابی، اعتماد به نفس، خودبزرگ‌بيني، فعالیت زیاد، ول‌خرجي و افزايش ميل جنسي و… دارد. حالت دوم برخلاف حالت اول شامل افسردگی، خلق پایین، گوشه‌گیری و… می‌شود.

اختلال هول یا پانيک

 ترس يا ناراحتي شديد که دوره‌‎ای مشخص دارد. معمولاً به صورت ترس از فضای شلوغ به شکل تپش قلب، تعريق، لرزش، احساس خفگی، درد سينه و… خود را نشان می‌دهد.

ترس‌های بيمارگونه یا فوبيا

 ترس مداوم و شديد از موقعيت‌ یا اشیای خاص که انواع مختلفی دارد؛ مانند: هراس اختصاصی، جمعيت‌هراسی، بازار هراسی و… .

از دیگر بیماری‌های روانی رایج می‌توان به اختلال وسواسی اجباري، اختلال فشار روانی پس از آسیب، اختلال اضطرابی فراگير، اسکيزوفرنی، اسکيزوافکتيو یا عاطفه‌گسيختگی، اختلال هذيانی، اختلال روان‌پريشی گذرا و… نام برد.

نشانه‌های افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان 

معمولاً افراد به این خاطر که در پذیرش اختلالات روانی مشکل دارند، کمتر متوجه نشانه‌ها می‌شوند. اگر متوجه حالت غیرعادی در خودشان یا اطرافیان‌شان می‌شوند آن‌ها را نادیده می‌گیرند.

بسیاری از ما این نشانه‌ها را جزئی طبیعی از رفتار خود و اطرافیان می‌بینیم. در حالی که اگر از این نشانه‌ها آگاهی داشته باشیم، پیش از آنکه پیشرفت کنند، به فکر درمان می‌افتیم.

نشانه‌های بیماری‎های روانی به اندازۀ طیف این بیماری‌ها بسیار گسترده است. در اینجا به برخی از نشانه‌های جسمی، بیرونی و کاملاً آشکاری که ممکن است نشانۀ بیماری روانی باشند اشاره می‌کنیم:

  • مشکلات گوش مانند: کم‌شنوایی، وزوز گوش و کم‌بینایی
  • آلرژی (حساسیت)
  • میگرن
  • توهم زشتی
  • هذیان‌گویی
  • لجبازی، غرغر کردن و بهانه‌گرفتن، جیغ و نعره‌ زدن
  • عصبانیت بی‌جا و پرخاشگری
  • زال‌شدن و ریزش و سفید شدن موی سر پیش از موعد
  • با شانه‌های افتاده راه‌رفتن
  • هیستری؛ خود را به بیماری‌زدن برای جلب توجه
  • بی‌اشتهایی و کم‌اشتهایی   
  • خواب‌گردی، غلت‌زدن در خواب
  • کوبیدن سر به زمین در کودکان
  • گریۀ بیش از حد کودکان
  • خجالتی‌بودن توجه به صحبت دیگران یا درخودفرورفتن
  • افت تحصیلی با وجود هوش‌بهر بالا
  • ناراحتی گوارشی، زخم معده، سوزش معده، ترش‌کردن، اسهال، یبوست، آسم و…
  • تنگ‌شدن یا گشادشدن عروق
  • گرفتگی گلو و عفونت
  • نامنظم‌شدن دورۀ قاعدگی یا افزایش درد و خونریزی و شدت مشکلات سندرم قاعدگی
  • خواب‌رفتن دست وپا، درد مفاصل، دندان‌قروچه و…

جنبه‌های مختلف افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان

اختلالات روانی جنبه‌های مختلفی دارند که باید در نوع درمان این بیماری‌ها در نظر گرفت. در اینجا به صورت مختصر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مسائل زیستی 

یک وجه اختلال‌های روانی به مسائل زیستی برمی‌گردد. وقتی واسطه‌های عصبی در مغز به صورت طبیعی عمل نمی‌کنند و به اختلالات روانی منجر می‌شوند. در این حالت درمان دارویی مطرح می‌شود. اختلال در کارکرد واسطه‌های عصبی عمده مانند سروتونین، دوپامین، نوراپی نفرین و استیل کولین با دارو درمان می‌شوند.

جنبه‌های روانی

وجه دیگر اختلال‌های روانی جنبه‌های «روانی» آن‌هاست؛ شامل آثار روان‌شناختی، تعامل فرد با نزدیکان خود مانند پدر، مادر، خواهرها و برادرها، دوستان و… به‌ویژه در دوران کودکی است.

در این جنبه از اختلال‌های روانی، الگوی روابط و تعامل فرد با دیگران، آثار تربیتی والدین، مدرسه و آموخته‌های فرد و ارزش‌های فردی و اجتماعی اهمیت ویژه‌ای دارند.

در این حالت معمولاً روان‌درمانگران و مشاوران وارد عمل می‌شوند.

اختلال‌های روان‌شناختی

جنبۀ سوم اختلال‌های روان‌شناختی، استرس‌ها و نابسامانی‌های اجتماعی هستند؛ مانند بیکاری، ناامنی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، سیاسی و… است. درمانگران نمی‌توانند اقدامی در این زمینه انجام بدهند و به سیاست‌گذاری و عملکرد مسئولان مربوط است.

بنابراین برای درمان بیماری‌های روانی به نسبت علت‌ها و جنبه‌های متفاوت آن روش‌های درمانی متفاوتی مطرح می‌شوند. متداول‌ترین پرسشی که در زمینۀ درمان بیماری‌های روانی مطرح است این است که «دارودرمانی یا روان‌درمانی؟»

 

 

درمان افسردگی و بیماری‌های اعصاب و روان با طب مکمل

اما باید گفت شیوۀ سومی هم برای درمان بیماری‌های اعصاب و روان وجود دارد. شاید کمتر به آن توجه شده باشد. روشی کل‌نگر که در درمان بیماری‌ها هم به جنبه‌های روحی و روانی، هم به جنبه‌های جسمی نظر دارد.

این شیوه قبل از هر اقدام درمانی به بیمار کمک می‌کند شیوۀ زندگی و نگاه خود به جهان را تغییر دهد. سپس با مشکلات روانی خود مبارزه کند. در نهایت زندگی سالم و آرامی را در پیش بگیرد.

 این شیوۀ درمان، استفاده از روش‌های متفاوت طب ایرانی، چینی و هندی است. پیشینۀ درمانی در این روش‌ها به هزاران سال قبل برمی‌گردد. اثرات درمانی آن به‌روشنی قابل مشاهده است.

 

 درمان بیماری‌های اعصاب و روان در کلینیک دکتر سریتا

در کلینیک دکتر سریتا پزشکان مجرب و تحصیل‌کرده در دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور حضور دارند. آن‌ها با آخرین شیوه‌های طب مکمل به مراجعه‌کنندگان کمک می‌کنند.

درمان‌های طب مکمل در کنار درمان‌های نوین به بیماران کمک می‌کنند؛ به این صورت که با وجود همۀ مشکلات و محدودیت‌های زندگی مدرن اختلال‌های روحی و روانی خود را بشناسند و با اصلاح سبک زندگی و با درمان افسردگی به روش طب سنتی بر آن‌ها غلبه کنند.

 

 

 

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا

می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌های  7-88207836-021 و یا 88174700-021 تماس بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

تماس با ما

شما کاربران گرامی می توانید از دیگر خدمات درمانی طب سنتی مانند فصد خون ، زالو درمانی ، حجامت ، بادکش ، فصد خون و … بهره‌مند شوید.  کلینیک دکتر سریتا نیز به عنوان مرکز طب سنتی آماده ارائه خدمات رسانی به شما مشتریان عزیز می باشد

تماس با دکتر سریتا

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌ تماس 88174700-021 بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره و ویزیت آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

دسته

فهرست