10 درمان کمر درد و طب سنتی

شاید تا به حال نمی‌دانستید در درمان کمر درد و طب سنتی چه ارتباطی وجود دارد و برای شما هم سوال بوده آیا امکان درمان

کمر درد به کمک طب سنتی وجود دارد؟ پاسخ مثبت است. در ادامه به روش‎‌های درمان این درد فراگیر به کمک طب سنتی می‌پردازیم.

رادیکولوپاتی (بیرون زدگی دیسک) کمر: راه تشخیص صحیح برای درمان موثر کمر درد

درد منتشر شونده در کمردرد ممکن است باعث سیاتیک شود.

تقریبا 80 درصد از جمعیت کرۀ زمین در یک برهه از زندگی با کمردرد مواجه هستند. کمردرد می‌تواند آزاردهنده و ناتوان کننده باشد و فعالیت‌های روزانه را محدود کند. درد ساق پا و کمر، از جمله سیاتیک، می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که تمام آن‌ها از ستون فقرات شما منشا نمی‌گیرند.

درمان کمر درد و طب سنتی
درد ساق پا و کمر، از جمله سیاتیک، می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که تمام آن‌ها از ستون فقرات شما منشا نمی‌گیرند.

معاینۀ فیزیکی برای تشخیص کمردرد

در طی معاینۀ فیزیکی و عصبی، پزشک توانایی شما را در حرکت کردن و حرکاتی را که در انجام آن‌ها مشکل دارید و یا در شما درد ایجاد می‌کنند، مشاهده می‌کند. رفلکس‌ها یا همان عکس‌العمل‌های غیرارادی شما نیز مورد آزمایش قرار می‌گیرند و ممکن است به یافته‌های مهمی در مورد اینکه کدام ریشه عصبی تحت فشار قرار دارد، دست پیدا کنید.

در ادامه تعدادی از یافته‌های احتمالی که ممکن است پزشک شما در طول معاینه پیدا کند، آورده شده است.

  • اگر ریشۀ عصبیِ مهرۀ کمری L2 تحت فشار باشد:

– کاهش قدرت خم‌شدگی لگن (عضلات خم‌کنندۀ ران به شما اجازه می‌دهند زانو را به سمت قفسۀ سینه بالا بیاورید)

  • اگر ریشۀ عصبیِ مهرۀ کمری L3 تحت فشار باشد:

– کاهش رفلکس کشکک زانو (پرتاب غیرارادی زانو به سمت جلو)

– از دست دادن حسِ عضلات قدامیِ ران (قسمت جلویی یک یا هردو ران)

– ضعف در عضلۀ چهارسر ران (یک گروه عضلانی بزرگ در جلوی هر ران)

– درد در ناحیۀ قدامی ران (قسمت جلویی یک ران)

  • اگر ریشۀ عصبیِ مهرۀ کمری L4 تحت فشار باشد:

– از دست دادن حسِ پای قدامی، کناری یا میانی (ناحیۀ جلو، پهلو یا داخل پا)

– کاهش احتمالی رفلکس تاندون کشکک (پرتاب غیرارادی زانو به سمت جلو)

– ضعف در عضلۀ چهار سر ران

– درد در ناحیۀ قدامی ساق پا (جلوی پا)

  • اگر ریشۀ عصبیِ مهرۀ کمری L5 تحت فشار باشد:

– از دست دادن حس در پشت (ناحیۀ رویی پا) و شست بزرگ پا

– ضعف ماهیچه درشت‌نی قدامی (جلوی استخوان ساق پا)، انگشت شست پا (ماهیچۀ دراز خم‌کننده شست پا) و عضلات دورکنندۀ مفصل ران (پا را از باسن به سمت بیرون حرکت می‌دهد)

– درد در قسمت پایین ساق پا

  • اگر ریشۀ عصبیِ مهرۀ استخوان خارجی (استخوام سارکوم) S1 تحت فشار باشد:

– کاهش رفلکس آشیل (پاشنۀ پا)

– از دست دادن حسِ پای کناری (ناحیۀ کناریِ پا) و انگشت کوچک پا

– ضعف عضله گاستروکنمیوس (عضلۀ ساق پا)، گلوتئوس ماکسیموس (عضلۀ باسن)، عضلۀ خم کنندۀ کف پا (به شما اجازه می‌دهد روی پای خود را بکشید) و انگشت بزرگ پا

– درد در پشت ساق پا به سمت پایین یا کنار پا

آزمایش‌های تصویربرداری به تایید تشخیص کمک می‌کنند

برای اطلاعات واضح و دقیق‌تر از منشا علائم و تأیید تشخیص، پزشک ممکن است آزمایش‌های دیگری مانند اشعه ایکس یا MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) را توصیه کند.

از اشعه ایکس برای نشان دادن آناتومی استخوانی ستون فقرات استفاده می‌شود. در عکس‌برداری با اشعۀ ایکس، پزشک هم‌ترازی و درستیِ ساختارهای استخوانی را بررسی می‌کند. درستیِ ساختارهای استخوانی در این وضعیت به این معناست که هیچ ایرادی در ساختارهای استخوانی وجود نداشته باشد.

ام‌آر‌آی تصاویری از بافت‌های نرم ستون فقرات به وجود می‌آورد. با استفاده از ام‌آر‌آی، پزشک ساختارهای بافت نرم مانند دیسک‌ها، رباط‌ها، نخاع و اعصاب نخاعی را بررسی می‌کند. پزشک به درستی اتصال دیسک‌ها از نظر تغییرات تخریبی (تیره رنگ به دلیل از دست دادن آب بدن)، برآمدگی یا فتق (جایی که محتویات دیسک به داخل کانال نخاع بیرون زده و اعصاب یا طناب نخاعی را تحت فشار قرار می‌دهد) نگاه می‌کند. اگر فتق وجود داشته باشد، ام‌آر‌آی به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دهد که آیا اعصاب توسط دیسک برآمده تحت فشار یا آسیب‌دیدگی قرار دارند یا خیر.

درمان کمر درد و طب سنتی
در عکس‌برداری با اشعۀ ایکس، پزشک هم‌ترازی و درستیِ ساختارهای استخوانی را بررسی می‌کند.

روش‌های درمان کمردرد

کمردرد ناشی از رادیکولوپاتی (بیرون زدگی دیسک)  اغلب به صورت محافظه‌کارانه درمان می‌شود. از روش‌های درمان کمردرد بدون جراحی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • استراحت
  • درمان دارویی
  • تزریقات نخاعی به دو منظور انجام می‌شوند. این تزریقات ممکن است در مدیریت درد تاثیر داشته باشند و هم اطلاعات بیشتری برای تشخیص در اختیار پزشک قرار دهند.
  • ورزش در خانه یا برنامه فیزیوتراپی هدفمند

در صورت تداوم علائم کمردرد پس از یک دوره درمان محافظه‌کارانه، ممکن است جراحی ستون فقرات توصیه شود.

درمان کمر درد و طب سنتی
در صورت تداوم علائم کمردرد پس از یک دوره درمان محافظه‌کارانه، ممکن است جراحی ستون فقرات توصیه شود.

10 روش درمان کمردرد که باید قبل از انتخاب جراحی ‌آن‌ها را امتحان کنید

کمردرد مزمن می‌تواند شما را از کار و فعالیت‌های مورد علاقه‌تان دور کند. متاسفانه کمردرد بسیار شایع است. از هر 10 نفر، هشت نفر در طول زندگی خود با نوعی کمردرد دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

علیرغم انبوهی از تحقیقات در سال‌های اخیر در مورد نحوۀ درمان کمردرد انجام شده است، بیماران زیادی هنوز از روش‌های درمانی غیر‌ضروری و اغلب افراطی استفاده می‌کنند. به جای اصرار به ادامه کار و فعالیت‌های بدنی، که ثابت شده است می‌تواند تاثیرگذار باشد، به بیماران گفته می‌شود که استراحت کنند، برای اسکن و جراحی ارجاع داده می‌شوند و مسکن‌هایی از جمله مورفین برای آن‌ها تجویز می‌شوند.

خوشبختانه، درمان‌های جایگزین زیادی برای کمردرد وجود دارد که انجام بسیاری از آن‌ها در خانه آسان و مقرون به صرفه است و نیازی به تجویز پزشک نیست.

برای تسکین کمردرد بدون جراحی می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید

 

  1. یک رژیم غذایی ضدالتهاب داشته باشید

غذاهایی که ما می‌خوریم و مقدار آن، می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها، از جمله برخی از انواع کمردرد را پیشگیری کند یا بهبود ببخشد. التهاب، پاسخ طبیعی بدن شما برای محافظت از خود در برابر آسیب‌دیدگی و یکی از دلایل شناخته شده برای کمردرد است. مطالعات نشان داده‌اند که یک رژیم غذایی ضد التهابی می‌تواند به اندازۀ داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند آسپرین یا ایبوپروفن، در درمان کمردرد موثر باشد.

غذاهایی که با التهاب مبارزه می‌کنند عبارتند از:

  • میوه‌ها و سبزیجات دارای رنگ روشن مانند هویج، چغندر، سیب‌زمینی شیرین، زغال اخته، پرتقال، توت‌فرنگی و گوجه‌فرنگی
  • ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی
  • سبزیجات سبز و برگ‌دار، از جمله اسفناج، کلم پیچ، کلم و کلم بروکلی
  • چربی‌های سالم و تک اشباع‌نشده مانند آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا
  • انواع آجیل از جمله بادام و گردو
  • دانه‌هایی مانند چیا، آفتابگردان و کدو تنبل

مطمئن شوید که از غذاهایی که می‌توانند باعث التهاب شوند، از جمله فست فود، غذاهای فرآوری شده و غذاهایی که سرشار از چربی اشباع‌شده و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده هستند، اجتناب کنید.

  1. کلیسم کافی دریافت کنید (اما زیاده‌روی نکنید)

کلسیم برای داشتن دندان‌ها و استخوان‌هایی قوی بسیار مهم است و دریافت کافی آن (همراه با ویتامین D) می‌تواند کمردرد ناشی از شرایطی مانند پوکی استخوان را تسکین دهد.

بسته به سن، بیشتر بزرگسالان باید روزانه 1000 تا 1200 میلی‌گرم کلسیم و 600 تا 800 واحد بین المللی ویتامین D دریافت کنند. اکثر بیماران نباید بیش از 2000 میلی‌گرم کلسیم در روز دریافت کنند؛ زیرا کلسیمِ بیش از حد می‌تواند باعث مشکلات قلبی و افزایش خطر شکستگی استخوان شود.

غذاهای غنی از کلسیم عبارتند از:

  • کنسرو ماهی ساردین و سالمون با استخوان
  • لبنیات، مانند ماست ساده، پنیر و شیر
  • سبزیجات سبز و برگ‌دار مانند کلم بروکلی
  • سویا و توفو (خمیر سویا)

اگر دریافت کلسیم کافی در رژیم غذایی خود را چالش برانگیز می‌دانید، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما می‌تواند مکمل کلسیم برای شما تجویز کند یا شما را برای دریافت توصیه‌های تغذیه به یک متخصص تغذیه معرفی کند.

درمان کمر درد و طب سنتی
کلسیم برای داشتن دندان‌ها و استخوان‌هایی قوی بسیار مهم است و دریافت کافی آن کمردرد ناشی از شرایطی مانند پوکی استخوان را تسکین می‌دهد.
  1. وزن سالمی داشته باشید

بیش از 70 درصد از افراد در ایالات متحده دارای اضافه وزن هستند و نزدیک به 40 درصد آن‌ها چاق در نظر گرفته می‌شوند. حمل وزن اضافی می‌تواند به طور قابل توجهی به عضلات پشت و ستون فقرات شما فشار وارد کند.

کاهش وزن می‌تواند کار دشواری باشد؛ با این حال، انجام این کار می‌تواند به کنترل کمردرد، جلوگیری از بدتر شدن وضعیت سلامتی و حتی به شکل قابل توجهی به رفع نیاز به داروهای ضد درد یا جراحی کمک کند.

درمان کمر درد و طب سنتی
حمل وزن اضافی می‌تواند به طور قابل توجهی به عضلات پشت و ستون فقرات شما فشار وارد کند.
  1. طب سوزنی را امتحان کنید

طب سوزنی تکنیکی است که در آن سوزن‌های ریز برای تحریک نقاطی خاص تحت عنوانِ کانال‌های انرژی، وارد بدن می‌شوند و برخی از بیماران و پزشکان معتقدند که این روش می‌تواند برای تسکین کمردرد مورد استفاده قرار بگیرد.

اگرچه هنوز اطلاعات کافی برای توصیه دستورالعمل‌های بالینی طب سوزنی وجود ندارد اما این روش ارزش امتحان کردن را دارد. برخی از مطالعات، مانند یک فراتحلیل در سال 2013 در مجله Spine، نشان می‌دهد که طب سوزنی ممکن است یک درمان موثر برای انواع خاصی از کمردرد باشد.

  1. از پزشک خود در مورد بیوفیدبک (biofeedback) بپرسید

در سال‌های اخیر بیوفیدبک، نوعی تکنیک ذهنی-بدنی که در آن از حسگرهای الکتریکی برای کمک به ایجاد تغییرات ظریف در بدن استفاده می‌شود، به عنوان روشی مؤثر برای درمان کمردرد محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

یک فراتحلیل در فوریه سال 2017 نشان داد که بیوفیدبک می‌تواند شدت کمردرد و تنش عضلانی را هم به عنوان یک درمان مستقل و هم در صورت ترکیب با سایر درمان‌ها کاهش دهد.

درمان کمر درد و طب سنتی
بیوفیدبک، نوعی تکنیک ذهنی-بدنی است که در آن از حسگرهای الکتریکی برای کمک به ایجاد تغییرات ظریف در بدن استفاده می‌شود
  1. ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی و مدیتیشن درمان‌هایی شناخته شده برای تسکین استرس و اضطراب هستند. با این حال، برخی تحقیقات نشان می‌دهند که ذهن آگاهی (تمرکز حواس) ممکن است شدت کمردرد را کاهش دهد و عملکرد کمر را در کوتاه مدت بهبود بخشد.

  1. از پوشیدن کفش‌ها پاشنه‌دار اجتناب کنید

صندل‌ها، دمپایی‌ها و کفش‌های پاشنه‌دار ممکن است مد باشند، اما می‌توانند باعث کمردرد شوند یا درد کمر شما را تشدید کنند. حتی کفش‌های دارای پاشنۀ بلندِ تخت نیز می‌توانند به مرور زمان برای کمر شما مضر باشند.

کفش‌های پاشنه بلند، کمر، ستون فقرات و باسن را از حالت هم‌ترازی خود خارج می‌کنند و عضلات را بیش از حد به کار گرفته و به کمردرد منجر می‌شوند

اگر دوست ندارید کفش‌هایتان را کنار بگذارید، سعی کنید از پوشیدن آن‌ها برای مدت طولانی اجتناب کنید. همچنین می‌توانید کفش‌های دارای پاشنه‌ کوتاه‌تر را انتخاب کنید، از کفش‌های نوک‌دار که پاها را در موقعیتی نامناسب قرار می‌دهند اجتناب کنید، و برای کاهش تاثیر کفش‌ها روی باسن و ستون فقرات خود از کفی‌های پنبه‌ای یا ژله‌ای استفاده کنید.

  1. یوگا تمرین کنید

یوگا می‌تواند صرف نظر از نوع و شدت کمردرد، علائم شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. برخی از بیماران می‌توانند از مصرف داروی مسکن و جراحی به طور کلی اجتناب کنند. بر اساس یک مطالعه در ژوئیه سال 2017 در مجله Annals of Internal Medicine، بیماران مبتلا به کمردرد مزمن پس از شرکت در یک تمرین 12 هفته‌ای یوگا، نیاز کمتری به مصرف داروهای ضد درد داشتند. نتایج این مطالعه به نتایج بیمارانی که در دوره‌های فیزیوتراپی شرکت کرده‌ بودند، شباهت داشت.

درمان کمر درد و طب سنتی
یوگا می‌تواند صرف نظر از نوع و شدت کمردرد، علائم شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  1. تحرک بیشتری داشته باشید

ممکن است زمانی‌که کمرتان درد می‌کند وسوسه شوید که از تمام فعالیت‌های بدنی کناره‌گیری کنید، اما انجام این کار در واقع می‌تواند کمردرد شما را بدتر کند. برای بسیاری از بیماران، یک برنامۀ ورزشی شخصی‌سازی‌شده از تمرینات قدرتی متمرکز بر عضلات مرکزی بدن (عضلات شکم و کمر)، تمرینات انعطاف‌پذیری و فعالیت هوازی می‌تواند به طور موثر از کمردرد مزمن پیشگیری و آن را کنترل کند:

  • تمرینات قدرتی متمرکز بر مرکز بدن می‌تواند تکیه‌گاه بیشتر و قوی‌تری برای کمر ایجاد کرده و وضعیت بدن را بهبود بخشیده و فشار بر روی ستون فقرات را کاهش دهد.
  • انعطاف‌پذیری ماهیچه‌ها و رباط‌های کمر باعث افزایش دامنۀ حرکتی شما و بهبود عملکرد کمر می‌شود.
  • ورزش‌های هوازی می‌تواند جریان خون و مواد مغذی را به بافت‌های کمر افزایش دهد، روند بهبودی را تسریع کرده و سفتی و گرفتگی را که می‌تواند به کمردرد منجر شود، کاهش می‌دهد.
  1. سیگار را ترک کنید

تعجب کردید؟ سیگار جریان خون را مختل و از دریافت اکسیژن و مواد مغذی در سراسر بدن جلوگیری می‌کند که این می‌تواند باعث ضعیف شدن ستون فقرات و عضلات کمر و در نتیجه به وجود آمدن کمردرد شود.

هنگامی که آمادگی ترک سیگار را دارید، با پزشک خود در مورد ابزارهای ترک سیگار، مانند داروهای تجویزی یا آدامس یا چسب نیکوتینی صحبت کنید. همچنین، سعی کنید در کنار مصرف دارو با فراهم کردن یک برنامۀ ترک نیکوتین، برای همیشه سیگار را ترک کنید.

درمان کمر درد و طب سنتی
سیگار جریان خون را مختل و از دریافت اکسیژن و مواد مغذی در سراسر بدن جلوگیری می‌کند

زمانی‌که نوبت به درمان کمردرد می‌رسد، جراحی باید فقط به بیماران دارای شرایط حاد یا زمانی که درمان‌های طبیعی‌تر نتیجه ‎بخش نیستند، اختصاص داده شود. تغییر شیوۀ زندگی و راهکارهای پیشگیرانه‎ی طب سنتی می‌توانند در طولانی‌مدت از کمردرد در اکثر بیماران جلوگیری کنند. پزشکان و متخصصین در کلینیک طب سنتی دکتر سریتا به شما کمک می کنند با استفاده از درمان‌های طب سنتی از شر کمر دردهای مزمن خود رها شوید. جهت رزرو نوبت آنلاین و یا ویزیت حضوری توسط متخصصین این کلینیک اینجا کلیک کنید.

منبع: spineuniverse.com و utswmed.org ؛

تماس با دکتر سریتا

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌ تماس 88174700-021 بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره و ویزیت آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

دسته

فهرست