ریزش مو

ریزش مو و بیماری‌های مو و موثرترین راه های درمان آن

ریزش مو و بیماری‌های مو آزاردهنده است. چون ما انسان‌ها بخش چشمگیری از زیبایی خود را در موهای سالم و زیبا می‌بینیم. همچنین آن را به عنوان یکی از معیارهای مهم زیبایی در دیگران می‌دانیم. موی سر برای‌مان مهم است؛ به این خاطر که در معرض دید دیگران است، در کنار صورت اولین تصویری است که دیگران از ما می‌بینند.  همواره سعی می‌کنیم آن را در بهترین حالت نگه داریم.

معمولاً با بروز کوچک‌ترین مشکلی در مو به‌سرعت برای رفع آن اقدام می‌کنیم. در این مطلب به ویژگی‌های موی سالم اشاره می‌کنیم. همچنین مواردی که سلامت مو را تأمین می‌کنندحجامت و مشکلات رایج مو را بررسی می‌کنیم. در پایان از راه‌های درمان آن‌ها خواهیم گفت.

با ما همراه باشید.

 ریزش مو و بیماری‌های مو چه دلایلی دارد؟

بهتر است بدانیم، سلامت مو هم مانند سایر اعضای بدن به سبک زندگی، تغذیه و میزان آرامش ذهنی و روانی ما بستگی دارد. مشکلات مو ممکن است نشانۀ بیماری‌های دیگری باشند.

 بیماری‌ها و فشارهای روانی روی رشد موها،  ماساژ درمانی روند ریزش و سفید شدن آن‌ها تاثیر می‌گذارند. همچنین استفادۀ بیش از حد از سشوار، وسایل آرایشی برقی و رنگ مو سلامت مو را به خطر می‌اندازند.

 اغلب مشکلاتی مانند سفید شدن مو یا طاسی دلیل ژنتیکی دارند و هیچ عامل بیرونی در ایجاد آن‌ها دخیل نیست. همچنین کمبود ویتامین B۱۲، تیروئید، ضعف سیستم ایمنی، سیگار کشیدن، کم‌خونی و افزایش گلبول‌های سفید خون باعث سفیدی زودهنگام موها می‌شود.

ریزش مو و بیماری‌های مو و ارتباط آن با تغذیه 

یکی از اصلی‌ترین روش‌های حفظ سلامت و طراوت مو نوع تغذیه است. برخی از مواد غذایی از سفیدشدن زودهنگام موها جلوگیری می‌کنند؛ مانند خوراکی‌هایی که حاوی منگنز، روی، آهن و مس هستند و بیشتر در گلابی، سیر، پیاز، سیب، نان جو، نخود فرنگی، قارچ، لوبیا، عدس، موز، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی یافت می‌شوند.

برخی از مواد غذایی که از ریزش مو و بیماری‌های مو پیشگیری می‌کنند، عبارت‌اند از:

  • انواع لبنيات كم‌چرب، مانند ماست و برخي از پنيرها برای تأمین پروتئين‌هاي مورد نياز براي تقويت مو
  • ماهي‌هاي چرب، مانند قزل‌آلا، حاوی اسيدهاي چرب نظير امگا 3، آهن و ويتامين B12 که مانع ریزش مو می‌شوند.
  • انواع محصولات تهیه‌شده از غلات سبوس‌دار، مانند نان و ماكاروني سبوس‌دار، حاوی روي، ويتامين‌هاي گروه B و آهن
  • آجیل و خشکبار مغزدار مانند گردو، فندق و بادام، حاوی منابع اصلی روی و سلنیوم
  • انواع لوبیا حاوی مقدار زیادی آهن و روی و پروتئین و بیوتین (نوعی ویتامین B)
  • هویج، حاوی ویتامین A که موجب درخشش و حفظ چربی موها می‌شود.
  • تخم‌مرغ حاوی پروتئین، بیوتین و ویتامین B12
  • سبزیجات به رنگ سبز تیره مانند اسفناج، کلم و … حاوی آهن و کلسیم
  • گوشت مرغ و بوقلمون، حاوی پروتئین، آهن، برای حفظ فولیکول مو

ریزش مو و بیماری‌های مو، روش‌های درمان

ریزش مو یکی از شایع‌ترین مشکلات مو است. همچنین یکی از دلایل اصلی مراجعۀ مردم به کلینیک‌های زیبایی است. در ادامه به چند نوع ریزش مو اشاره می‌کنیم:

ریزش مو 

ریزش موی ارثی

 ژنتیک یکی از عوامل اصلی ریزش مو است. افراد آن را به صورت ارثی از پدر یا مادر دریافت می‌کنند. معمولاً از اوایل 20 سالگی آغاز می‌شود. ممکن است در بخش‌های مختلفی پراکنده باشد یا در بخشی از سر متمرکز شود.

ریزش موی سکه‌ای

نوعی بیماری غیرقابل پیش‌بینی است که بیشتر افراد زیر 30 سال به آن مبتلا می‌شوند. مکانیسم این بیماری به این صورت است: سیستم ایمنی بدن به اشتباه به جای مبارزه با عوامل خارجی مضر، به سلول‌های بدن از جمله سلول‎های مو حمله می‌کند، باعث التهاب آن‌ها و ریزش مو به‌صورت ناگهانی و به‌صورت تکه‌تکه می‌شود.

تاسی سر

 عارضه‌ای در سیستم ایمنی بدن است که به پیازهای مو آسیب می‌رساند. علت آن ناشناخته است. به اضطراب و استرس مربوط می‌شود. این بیماری به سه شکل خود را نشان می‌دهد: دایره‌ای در کاسۀ سر، ابروها یا پاها، به ریزش موهای کف سر، تاسی توتالیس و ریزش بقیۀ موها، تاسی یونیورسال می‌گویند.

 

به‌طور کلی علاوه بر ژنتیک عوامل بسیاری در ریزش مو نقش دارند که عبارت‌اند از:

  • اضطراب‌ها و درگیری‌های روانی خانوادگی و اجتماعی
  • سندرم تخمدان پرکیست
  • مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدحاملگی، ضد افسردگی، داروهای فشارخون و…
  • عارضۀ خودایمنی آلوپسی آره‌آتا
  • درمان‌های هورمونی
  • شیمی‌درمانی و پرتودرمانی
  • عفونت‌های شدید
  • جراحی‌های مهم
  • تیروئید پرکار یا کم‌کار
  • مشکلات هورمونی
  • بیماری‌های خودایمنی مثل لوپوس
  • عفونت‌های قارچی پوست سر
  • بارداری و زایمان
  • چربی نابهنجار پوست
  • شورۀ سر
  • بیماری‌های قارچی
  • قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند تالیوم، بورون و آرسنیک
  • محکم‌بستن یا بافتن موها، دکلره کردن یا فر دائمی
  • اختلالی روانی به نام تریکوتیلومانیا (اختلال موکَنی)

موی سفید

با بالارفتن سن موها کم‌کم سفید می‌شوند. در برخی موارد سفیدی موها از سن خیلی کم آغاز می‌شود. شاید بعضی از افراد موی سفیدشان را دوست داشته باشند. اما اغلب افراد دوست ندارند که رنگ موهای‌شان را از دست بدهند.

علت سفید شدن موها به رنگدانه‌ای به نام ملاتونین مربوط است. این رنگدانه در فولیکول‌های مو، سلول‌های ملانوسیت آن‌ها را می‎سازند. ملانوسیت‌ها با بالارفتن سن کارکرد خود را از دست می‌دهند و رنگدانه تولید نمی‌کنند. به همین دلیل کم‌کم موها سفید می‌شوند.

موهای خشک

 پروتئینی به نام کراتین، مو را می‎‌سازد. به اندازۀ کافی مصرف‌ نکردن پروتئین در وعده‌های غذایی، موها را ضعیف و شکننده می‌کند. ممکن است این خشکی و شکنندگی به تیروئید ربط داشته باشد.

شورۀ سر

عمل ایجاد شورۀ سر مخمری به نام مالاسزیا است که به علت تغییرات هورمونی بدن یا چربی بیش از حد سر به وجود می‌آیند. همچنین سوریاس در ابتدا پوسته‌های ضخیم و سفید ایجاد می‌کند که اگر کشیده شوند به خون می‌افتند. بیماری‌های قارچی که در تماس با حیوانات یا انسان‌های آلوده ممکن است به انسان سرایت کنند. یکی از دلایل ابتلا به شورۀ سر است و نشانه‌های آن لکه‌های قرمز رنگ در کف سر است.

پسوریازیس

گاهی در صورت استفاده از شامپوی ضدشوره، لکه‌های مشکوکی روی پوست ظاهر شوند.  این لکه‌ها ممکن است نشانۀ بیماری پسوریازیس باشد. پسوریازیس نوعی بیماری خودایمنی است؛ باعث می‌شود رنگ پوست در برخی به صورت لکه‌های درشت تغییر کند و شوره‌های زردرنگ و چرب روی شانه‌ها و بین موها دیده شوند.

اگر فرد مبتلا به سایر بیماری‌های خودایمنی مانند اسکلروز چندگانه یا کرون باشد احتمال بروز پسوریازیس بیشتر است. در این صورت به مراجعه به پزشک و درمان جدی نیاز دارد.

موی آسیب‌دیده

بسیاری از فعالیت‌های روزانه باعث به وجودآمدن مشکلاتی برای مو می‌شوند. موهای آسیب‌دیده معمولاً خشک و شکننده می‌شوند و پیاز مو در آن‌ها دیده نمی‌شود. بهتر است در انجام امور روزمره دقت بیشتری کنیم تا موهای سالم‌تری داشته باشیم. در ادامه به مواردی که به مو آسیب می‌زنند اشاره می‌کنیم:

  • بیش از حد سشوار کشیدن، صاف‌ کردن، هایلایت‌ کردن و فر کردن دائم موها باعث موخوره و خشک‌شدن موها می‌شوند.
  • حرارت و تماس مواد شیمیایی که به لایۀ محافظ موها (کوتیکول) آسیب می‌زنند.
  • شست‌وشوی مکرر موها
  • استفاده از شامپوهای قوی

موی چرب

پوست سر چربی طبیعی به نام سیبوم دارد که پوست را چرب می‌کند. غده‌های سباسه وظیفۀ تولید سیبوم را به عهده دارند. گاهی این غده‌ها پرکار می‌شوند و چربی زیادی تولید می‌کنند.

شپش موی سر

شپش نوعی حشرۀ انگلی است؛ روی سر، مژه و ابروها روزانه چندین بار از خون انسان استفاده می‌کند. فقط در تماس با پوست زنده است.

شپش فقط از طریق تماس پوستی منتقل می‌شود و بیشتر در کودکان شایع است.

با به اشتراک گذاشتن کلاه، روسری، مقنعه، گل سر و… منتقل می‌شود. شپش موی سر مشکل خطرناکی نیست. اما باعث خارش شدید و برجستگی‌های قرمز و کوچک روی سر، گردن، شانه‌ها است. به‌صورت ذره‌های سفید شبیه شورۀ سر که به پایۀ موها چسبیده‌اند دیده می‌شود.

درمان

روش‌های درمانی متفاوتی برای بیماری‌های مو وجود دارد. معمولاً در علم پزشکی این بیماری‌ها با مصرف دارو درمان می‌شوند، یا جلوی رشد آن‌ها گرفته می‌شود.

درمان سنتی بیماری‌های مو

اخیراً روش‌های سنتی برای درمان مشکلات مو بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. نتایج خوبی از این درمان‌ها برای افراد حاصل شده است. درمان‌های طب مکمل برای درمان مشکلات مو مزیت‌هایی دارد. بیمار عوارض جانبی داروها و روش‌های شیمیایی گرفتار نخواهد شد. همچنین با استفاده از روش‌های طبیعی به مشکلات خود غلبه خواهد کرد.

 

در کلینیک دکتر سریتا پزشکان مجرب و مورد تایید مراکز علمی معتبر حضور دارند. آن‌ها بهترین روش‌های درمان طب مکمل، مانند طب سوزنی، استفاده از داروهای گیاهی را به کار می‌گیرند. همچنین توصیه‌های لازم دربارۀ تغذیه و سبک زندگی را به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌کنند.

 

 

 

 

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا

می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌های  7-88207836-021 و یا 88174700-021 تماس بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

تماس با ما

شما کاربران گرامی می توانید از دیگر خدمات درمانی طب سنتی مانند فصد خون ، زالو درمانی ، حجامت ، بادکش ، فصد خون و … بهره‌مند شوید.  کلینیک دکتر سریتا نیز به عنوان مرکز طب سنتی آماده ارائه خدمات رسانی به شما مشتریان عزیز می باشد

تماس با دکتر سریتا

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌ تماس 88174700-021 بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره و ویزیت آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

دسته

فهرست