بادکش سرد

بادکش سرد چیست؟ و این نوع از بادکش درمانی چه تفاوتی با بادکش گرم دارد؟ پیش از پاسخگویی به هر سؤالی باید توجه داشت که این مطلب تنها با هدف آگاهی شما نسبت به بادکش سرد تهیه شده است و برای درمان بیماری‌های مختلف حتما باید ابتدا به پزشک طب سنتی مراجعه کنید.

در طب سنتی ایرانی درمان با بادکش قدمتی چندین و چند ساله دارد و توسط طبیبان بزرگی چون ابوعلی سینا، رازی، جرجانی و … بارها برای درمان بیماری‌های مختلف این روش درمانی طب سنتی را تجویز کرده‎اند. همچنان بادکش درمانی به همان شیوه‌ی قدیمی طب ایرانی در بعضی از شهرهای ایران استفاده می‎شود، البته بادکش را در طب ایرانی بیشتر با اسامی چون لیوان انداختن یا کوزه گذاشتن می‌شناسند.

بادکش درمانی به 2 بخش کلی و 2 دسته‌‎ی جزئی تقسیم می‎شود. بخش‌های مختلف بادکش درمانی عبارت‌اند از:

1. بادکش خشک

2. بادکش تر

نکته قابل توجه اینکه از بادکش خشک بیشتر در کشورهای شرق آسیا به ویژه چین استفاده می‌شود و کشورهای اروپای شرقی و خاورمیانه نیز بیشتر از بادکش تر برای درمان بیماری‌های مختلف بهره می‎برند.

یکی از فواید بادکش خلاص کردن بدن از شر دردهای مختلف در عضلات و اندام‎های بدن است، به همین دلیل نیز دستگاه‎های مکشی که برای استفاده در بادکش خشک و تر ساخته شده‌اند در ایران با نام دردکش معروف شده‌اند، چرا که قرار است در فرآیند مکش خود درد را از بدن بیمار بیرون بکشند.

انواع بادکش نیز خود به 2 دسته تقسیم می‎شوند:

1. بادکش گرم

2. بادکش سرد

بادکش گرم در واقع همان روش سنتی بادکش درمانی در طب سنتی و ایرانی است که با گرم کردن لیوان و فنجان به کمک آتش انجام می‎شود.

در مقابل بادکش سرد شیوه‎ی جدیدتری از بادکش درمانی است که برای مکش بافت‌ها و نواحی مورد نظر از قدرت مکش در دستگاه‎های مکنده‏‎ی دستی و برقی بهره می‏‎برد. البته بادکش سرد خیلی هم پدیده‌ی نوظهوری در طب سنتی محسوب نمی‎شود و در گذشته نیز حجام با استفاده از ابزارهایی مانند شاخ گاو از عمل مکش برای دفع سموم و مواد زائد بدن استفاده می‎کردند و در واقع بادکش سرد انجام می‎دادند.

بادکش سرد با دستگاه‎های دردکش انجام می‌شود و با توجه به اینکه در این نوع از بادکش درمانی از هیچ منبع گرمابخشی استفاده نمی‎شود، پزشکان طب سنتی توصیه می‎کنند تا در ابتدای جلسه انجام بادکش سرد حتما ناحیه یا نواحی مورد نظر را با قرار دادن حوله‌های گرم، روغن‎مالی و ماساژ برای اجرای بادکش سرد آماده کنیم.

بادکش سرد
یکی از فواید بادکش خلاص کردن بدن از شر دردهای مختلف در عضلات و اندام‎‌های بدن است، به همین دلیل نیز دستگاه‌های مکشی برای استفاده در بادکش خشک و تر ساخته شده‌اند.

چرا باید از بادکش سرد استفاده کنیم؟

تسکین درد به یکی از نیازهای اساسی انسان‎ها در زندگی مدرن تبدیل شده است و کشوری وجود ندارد که نام یکی از مسکن‌های شیمیایی در فهرست داروهای پرفروش آن وجود نداشته باشد. اما دیگر بر هیچکس پوشیده نیست که هر کدام از این مسکن‌های شیمیایی که متأسفانه مصرفی در حد و اندازه‌های نقل و نبات هم پیدا کرده‌اند، طوماری از عوارض و مشکلات جسمی و روحی را برای افراد به ارمغان می‎آورند.

یکی از مهم‎ترین فواید بادکش سرد تسکین دردها و التیام ناراحتی‌ها با شیوه‌های غیر تهاجمی، بدون نیاز به مصرف دارو و بدون بروز عوارض و مشکلات حاد جسمانی است.

ابوعلی سینا مشهورترین پزشک طب سنتی در جهان عقیده دارد که:

بهترین مکتب پزشکی، مکتبی است که برای درمان بیماری‌ها به دارو نیاز نداشته باشد.

حال سؤال اینجاست که در دستگاه دردکش برای بادکش سرد چه حکمتی نهفته است که بدون نیاز به دوا و دارو، مثل آب بر آتش درد ریخته می‏‎شود؟

بادکش سرد
ابوعلی سینا مشهورترین پزشک طب سنتی در جهان عقیده دارد که: بهترین مکتب پزشکی، مکتبی است که برای درمان بیماری‌ها به دارو نیاز نداشته باشد.

بادکش سرد و تسکین درد؛

عوامل مختلفی در خاصیت تسکین‌دهندگی درد توسط بادکش سرد دخیل‌اند، برخی از این عوامل عبارتند از:

  • تجمع اسید لاکتیک در مویرگ‌ها و سلول‌های بدن از جمله عواملی است که زمینه‌ساز بروز درد در اندام‌ها می‎شود. بادکش سرد از طریق ایجاد خلاء در ناحیه‌ی دردناک، رگ‌ها و شریان‌های خون‎رسان را منبسط کرده و با این عمل اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به ناحیه‏‌ی بادکشی شده می‎رساند تا درد را از بین ببرد.
  • یکی دیگر از فواید افزایش خون‎رسانی، بهبود و التیام زخم است، به همین دلیل بادکش درمانی یکی از راهکارهای طب سنتی برای بهبود سریع‌تر زخم‎ها محسوب می‌شود.
  • گرفتگی‌ها و اسپاسم‌های عضلانی، به عنوان عامل بسیاری از دردهای ماهیچه‌ها شناخته می‎شوند، بادکش سرد با ایجاد خلاء، فشار منفی به وجود می‎آورد که با منبسط کردن عضلات، درد ناشی از اسپاسم‎های عضلانی را کاهش می‎دهد.
  • یبوست، زخم معده و تنبلی روده از جمله بیماری‌های شایع گوارشی هستند که مشکلات فراوانی را برای بیمار ایجاد می‎کنند، بادکش شکم یکی از مؤثرترین راهکارهای طب سنتی برای درمان مکمل این بیماری‌ها است.
  • در هایپر منوره یا قاعدگی‌های با خونریزی شدید، با تشدید خونریزی احساس درد هم بیشتر می‎شود، در این مواقع بادکش سرد زیر سینه کمک می‎کند تا شدت فشار خون از اندام‎‌های زیرین به اندام‌های بالاتنه منتقل شده و در نتیجه خونریزی و درد هم کم‌تر شود.
  • فشار روی اعصاب به جای عضله، یکی از عوامل رایج بروز درد در اندام‌‎های حرکتی است، بادکش کمک می‎کند تا با کم کردن فشار از روی اعصاب حسی و انتقال دوباره‌ی آن به ماهیچه‌ها از شدت درد در نواحی بادکشی شده، کاسته شود.
  • یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش گزگز و خواب‌رفتگی اندام‌ها افزایش خون دریافتی و اکسیژن در این نواحی است و بادکش به بهترین نحو ممکن این مهم را برای بدن انجام می‌دهد.
  • دردهای مفصلی و درد زانو از آن دست ناراحتی‌هایی است که صدای فریاد و فغان بسیاری از بیماران را بلند کرده است. درد زانوهای متورم عموما ناشی از تجمع مایع در زانوان است که در اصطلاح به آن تجمع بلغم موضعی نیز گفته می‎شود،انجام بادکش به صورت متناوب به عنوان مثال برای 40 تا 120 جلسه، آن هم به صورت یک روز در میان راهکار مناسبی برای تخلیه‌ی مایع و تسکین درد زانوها است.

بادکش سرد و کلینیک طب سنتی دکتر سریتا؛

فرقی نمی‎کند برای درمان بیماری یا تسکین دردها و بیماری‌های خود نیاز به بادکش تر یا خشک داشته باشید و یا اینکه قصد بهره‌مندی از فواید فراوان بادکش سرد یا بادکش گرم را در سر داشته باشید، در هر صورت کافی است تا برای رزرو نوبت آنلاین یا ویزیت حضوری از طریق سایت کلینیک دکتر سریتا اقدام کنید یا با کارشناسان این کلینیک طب سنتی در تهران تماس بگیرید.

برگرفته از جزوه‎ی آموزشی بادکش درمانی نوشته دکتر علی اکبر روزگاری؛

تماس با دکتر سریتا

برای استفاده از خدمات دکتر سریتا می‌توانید هر روز از ساعت 9 صبح تا 19 با شماره تلفن‌ تماس 88174700-021 بگیرید.

و یا از طریق فرم دریافت مشاوره و ویزیت آنلاین، شماره تماس خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

دسته

فهرست